Рафа готов на 100% за Белгия, показа огромен респект към съперника



02-03-2011 11:08 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал за пореден път се показа като истински джентълмен и изрази огромен респект към съперника. Както е известно в края на седмицата Рафа и другите момчета от отбора на Испания ще премерят сили с колегите си от Белгия в двубой за Купа „Дейвис”.

 

Въпреки, че са може би най-силния отбор за последните няколко години и тотален фаворит в сблъсъците с Белгия, Надал отново похвали съперника.


„Тук съм, защото съм на 100% възстановен физически”, коментира Рафа на пресконференция. „Много съм мотивиран и нямам търпение да изляза на корта срещу достоен съперник като Белгия. Освен това Купа „Дейвис” е важен турнир и се радвам, че съм част от отбора на Испания”, сподели световният номер 1.


Попитан дали е готов ще бъде готов да изиграе два мача само три дни, след като е подновил пълноценни тренировки, Рафа отговори, че „се подготвя здраво и ще даде най-доброто от себе си”. Надал разкри също, че домакините разполага с „фантастични играчи”, които няма да се бият сами на корта.


„Оливие Рохус и Ксавие Малис изобщо не са слаби играчи, напротив. В момента те са по-назад в ранглистата, но това само заблуждава за качествата им. Малис бе преследван от много контузии и мисля, че само липсата на късмет му попречи да разгърне таланта си. Той е силен на всички настилки”, заяви Краля на клея.


В същото време капитанът на Испания Алберт Коста сподели, че е „много горд” от факта, че разполага с играчи от ранга на Надал, Давид Ферер, Фелисиано Лопес и Фернандо Вердаско.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини