Григор загуби сензационно в Дубай



Григор загуби сензационно в Дубай
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
27-02-2018 19:18 | Любомир Тодоров

Водачът в схемата на АТР 500 турнира в Дубай Григор Димитров записа сензационна загуба в първия си мач.


Българинът, който не изглеждаше напълно здрав, отсъпи неочаквано на играещия с "уайлд кард" Малек Джазири от Тунис с 6:4, 5:7, 4:6 на централния корт.


Димитров имаше шанс да пробие още във втория гейм, когато поведе с 40:0, но 117-ият в света съперник се спаси. Постепенно Гришо намери своя ритъм и настрои първия си сервис. Развръзката настана в десетия гейм, когато Джазири предаде сета след две поредни двойни грешки за радост на българите по трибуните.


В седмия гейм на следващата част българинът отрази точка за пробив, след като направи две двойни грешки, но взе подаването си за 4:3. В деветия гейм Димитров отново се вкара в неприятности, като отново записа общо три двойни. От 15:40 той взе подаването си с ас №11. И при следващото си подаване четвъртият в света допусна точки за пробив и при втората Джазири направи брейк, когато Гришо сбърка волето си. В следващия гейм Димитров стигна до точка за връщане на пробива, но не успя за много малко да направи уинър, след което тунизиецът изравни частите.


В заключителния сет Григор имаше две поредни точки за пробив за 4:2, но не успя. В следващия гейм след двойна грешка на хасковлията се стигна до 0:40 и той беше пробит на нула. В деветия гейм Джазири стигна до два мачбол, но Димитров ги отрази. След това тунизиецът сервираше за мача.  Гришо имаше точка за рибрейк, но не успя. После африканецът стигна до мачбол и при ретура топката излезе в аут.

 

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Българинът записа 14 аса и 12 двойни грешки. Той вкара 58 процента първи сервис и спечели 74 процента от точките при разиграването му.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини