Само двама могат да настигнат Роджър Федерер



27-02-2018 14:00 | Станко Димов

Рекордът на Роджър Федерер от 20 титли от Големия шлем може да бъде изравнен или подобрен от двама тенисисти. Такова мнение изрази един от бившите наставници на Маестрото – Стефан Едберг.

„Има много велики играчи в историята, но ако погледнете неговите рекорди – поредни седмици като №1 в света и брой титли от Шлема, Роджър Федерер вероятно е най-великият за всички времена“, коментира Едберг.

„Има още един тенисист, който може да го застигне по титли от Шлема – Рафаел Надал. Той все още е млад и ще има тази възможност, ако остане здрав. Да не забравяме и Новак Джокович, който също има много трофеи от Шлема. Те са двамата, които могат да застигнат Федерер.

Но това няма да стане никак лесно и изисква много време. Почти е невъзможно. Като ги изключим тях, на някой друг ще му трябват 10-15 години, преди да има шанса да е спечелил толкова. Роджър Федерер е удивителен тенисист“, добави Едберг.

От началото на годината Федерер няма загуба. Той спечели Откритото първенство на Австралия, а миналата седмица се върна на върха на ранглистата, след като триумфира и в Ротердам. Швейцарецът ще се върне на корта на турнира в Индиън Уелс, който започва на 8-и март.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини