Бури очакват Григор Димитров в Дубай



24-02-2018 16:32 | Tennis24.bg

Идната седмица най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще се завърне на корта, като ще участва на турнира в Дубай, който е от категория АТР 500. Прогнозата за времето обаче не е никак положителна. Метеоролози предупреждават, че след вторник се очакват сериозни бури. Турнирният директор Салах Талхак, който в началото на месеца беше в София за третото издание на Sofia Open, не е притеснен.

„Времето винаги е било лошо, но сме се справяли в миналото, така че нищо ново не ни чака. Точно по време на турнирите винаги в Дубай има гръмотевични бури и сме успявали да предложим отлични условия на тенисистите. Година след година предлагаме шоу за зрителите”, каза турнирният директор Салах Талхак, който обаче си спомни и един гаф през 2010 година, когато проливният дъжд развали мача на Новак Джокович срещу Михаил Южни.

„Никога няма да забравя този момент, всичко беше в безпорядък и много се трудихме да подготвим корта в оптимално състояние, за да не са подлагани на риск играчите. Но никой няма контрол над времето. Все пак, това беше ценен опит за нас и оттогава досега сме инвестирали много пари в изсушаващи машини и екипировка, за да не се случва никога повече нещо такова“, сподели Талхак.

Припомняме, че Григор Димитров ще се изправи на старта срещу Малек Джазири от Тунис. Българинът е поставен под №1 в схемата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини