Легендата Сантана: Ще размажем белгийците



01-03-2011 16:32 | Станко Димов

Легендата на испанския тенис Мануел „Маноло” Сантана изрази увереност, че националният отбор ще се справи с лекота в двубоите срещу Белгия за Купа „Дейвис” в края на седмицата. Както е известно в началото на седмицата Сантана получи поредното си признание, след като лично крал Хуан Карлос му връчи специален приз за цялостен принос към спорта.

 


„Испания ще спечели този сблъсък с 4:1 или с 5:0. Предполагам, че Рафаел Надал и Давид Ферер ще играят на сингъл, а Фернандо Вердаско и Фелисиано Лопес ще оформят двойката ни. Те се разбират много добре, така че едва ли ще имат проблеми”, прогнозира Сантана.


„В момента Давид Ферер играе невероятно и заслужава внимание. Сигурен съм, че ще победим белгийците, без значение, че ще играем в зала”, каза още Сантана, цитиран от вестник „Марка”.


„За мен тази награда е страхотно признание. Така знам, че целият труд, който съм положил през годините не е бил напразен. А когато лично кралят те награждава е допълнителна чест”, отчете още легендарният испанец.


Иначе самият Рафа Надал поднови пълноценни тренировки. Както е известно световният номер 1 получи мускулна травма на ¼-финалите на Australian Open, в резултат на което не бе конкурентноспособен и загуби мача си с Давид Ферер.

 

Рафа призна в страницата си в социалната мрежа „Фейсбук”, че през последните дни е бил у дома си в Майорка, като е отделил повече време на семейството и приятелите си.  

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини