Димитров срещу Федерер – най-важното преди големия финал



18-02-2018 11:30 | Станко Димов

Роджър Федерер и Григор Димитров ще се изправят на финала на турнира в Ротердам днес от 16:30 часа. Швейцарецът ще търси 97-ия си трофей, докато при победа за българина, той ще триумфира с 9-ата си титла в Тура.

Григор Димитров завърши по изключително силен начин миналия сезон, когато спечели първата си Мастърс 1000 титла в Синсинати, а след това триумфира и на финалите на АТР в Лондон, което го изстреля до №3 в света.

Сега пред българина остава да подобри показателите си срещу играчите от Големата четворка, където е 1-10 срещу Рафаел Надал, 1-6 срещу Новак Джокович, 3-8 срещу Анди Мъри и 0-6 срещу Роджър Федерер.

Димитров за първи път в кариерата си ще играе на финал в Ротердам, където Федерер е двукратен шампион.

„Целта ми е да спечеля турнира и да вдигна още повече летвата. За да го сторя, трябва да играя по същия начин, по който тренирам. Както казвам през цялата седмица – концентриран съм върху собствената си игра“, коментира българинът в навечерието на двубоя.

Българинът ще се опита да спечели 9-ия си трофей сред професионалистите, както и първи за него през сезона. От началото на годината Димитров има 10 победи и 2 загуби. В Ротердам той все още няма загубен сет.

Григор започна годината с полуфинал в Бризбън, където беше спрян от Ник Кириос. Няколко дни по-късно българинът победи Кириос на Australian Open, преди да отстъпи пред Кайл Едмънд на четвъртфиналите.

Федерер пък няма загуба от началото на годината. Швейцарецът спечели Australian Open, а през тази седмица си гарантира и завръщането на върха на ранглистата от понеделник за сметка на Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини