Федерер на финала срещу Димитров



17-02-2018 22:03 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Ротердам


Водачът в схемата на АТР 500 турнира в Ротердам Роджър Федерер ще играе в неделя за третата си титла след 2005 и 2012 година тук. Негов съперник на финала е вторият поставен Григор Димитров.


Маестрото преодоля участващия с "уайлд кард" Андреас Сепи от Италия с 6:3, 7:6(3) след час и 24 минути игра.


В началото Сепи показа, че не смята да се предава без бой. Швейцарецът спаси две точки за пробив още в първия си сервис гейм. Веднага след това Федерер проби, но 33-годишният тенисист от Болцано тутакси върна брейка. От 2:3 Маестрото заигра красиво и с лекота и спечели следващите четири гейма, а с това и частта.


В следващия сет нямаше точки за пробив. Закономерно се стигна до тайбрек. Федерер загуби първата точка на свое подаване, но спечели следващите пет и смяната на полетата дойде при 5:1 за него. При 6:3 Маестрото имаше три поредни мачбола. Той реализира още първия с излизане на мрежата и воле.

 

Роджър завърши с 9 аса и 2 двойни грешки. Той вкара 63 процента първи сервис и реализира 76 процента от точките при неговото разиграване.


Федерер води с 6-0 победи срещу Димитров. За последно те играха на осминафиналите на Уимбълдън миналата година, когато швейцарецът спечели в три сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини