Григор Димитров на финал №15



17-02-2018 19:02 | Tennis24.bg

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Ротердам

Григор Димитров се класира на 15-ия си финал, който е първи за него на турнира в Ротердам. В него той ще се опита да спечели девети трофей в кариерата си.

Вторият поставен българин се наложи над №4 Давид Гофен с 6:3, 0:1 и отказване на белгиеца, който получи сериозен удар с топка в окото. Зала "Ахой" беше изпълнена почти до краен предел, а феновете на двамата бяха почти по равно, но българските бяха по-гласовити.

Двамата се "захапаха" от самото начало на двубоя. Повечето разигравания бяха дълги. Григор успя да реализира втората си възможност за пробив и дръпна с 3:1, след топка в аут на белгиеца. В седмия гейм Гофен имаше две точки за рибрейк, но Димитров хладнокръвно ги отрази. При 5:3 българинът сервираше за частта. В гейм, продължил повече от 11 минути, Гришо реализира шестия си сетбол с шестия си ас в двубоя. Преди това той отрази и четири точки за връщане на пробива.

При първата точка на втория гейм на следващата част Гофен се удари в окото с топка, която отскочи от рамката на ракетата му. Димитров изтича да види какво се случва със съперника му, който не успя да продължи мача.

На финала в неделя от 16:30 часа българско време Григор очаква победителя от срещата между водача в схемата Роджър Федерер и "щастливия губещ" Андреас Сепи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини