Григор пред Tennis24.bg: С всеки мач нещата трябва да се получават по-добре



14-02-2018 19:13 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Ротердам


Григор Димитров говори пред медиите след победата си над Юичи Сугита в Ротердам. Накрая той отговори на въпросите на пратеника на Tennis24.bg.


- Първи мач след Australian Open. Как се чувстваше на корта и как беше рамото?
- По-добре се чувствах. Рамото е наред. Болките поотминаха, но все още има дни, когато ме "опъва". Говорихме си с отбора ми, че първият мач винаги е по-труден. Да, от три седмици не бях играл. Винаги е трудно след такава пауза да намериш своя ритъм на корта. Но с всеки мач нещата трябва да се получават все по-добре.


- Следващият ти съперник е Филип Крайинович, срещу когото имаш само победи до момента...
- Мач с мач не си прилича. Той игра добре в края на миналата година, получаваше му се играта. Съсредоточен съм върху своята игра. Ако играя добре и спазвам правилната тактика и се движа добре по корта мачът може да се окаже и лесен. Трябва да съм и физически на добро ниво.


- Какво помниш от дебюта си в Ротердам през 2009 година?
- Много неща помня и от двамат мача тогава. Когато излезнах да играя срещу Бердих бях толкова нервен, но същевременно се чувствах толкова добре. Спомням си и срещата с Рафа и онази точка за пробив при 3:3 в третия сет. Тогава това беше тежък момент за мен, но сега мога само да погледна назад и да се усмихна.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини