Григор Димитров: Почти съм възстановен



11-02-2018 13:10 | Станко Димов

Григор Димитров ще се върне на корта идната седмица, като ще участва на АТР 500 турнира в зала в Ротердам, където е четвъртфиналист от миналата година (загуби от Давид Гофен).

Най-добрият български тенисист пропусна за втори път в последните 3 години турнира в София, който се проведе тази седмица, заявявайки, че има травма в рамото.

На официалната си пресконференция преди турнира в Ротердам Димитров успокои почитателите си и каза, че вече се чувства по-добре физически.

„С всеки ден се чувствам все по-добре. През последните 5-6 дни бях в състояние да тренирам. Започвам да сервирам малко по-бързо. Почти на 100% съм възстановен“, коментира Димитров пред журналисти.

Той сподели, че много добре си спомня дебюта си в турнира през 2009-а година, когато се изправи срещу Рафаел Надал, световен №1. „Уау, да. Получих „уайлд кард“ и в следващия момент играех на централния корт. Истинска наслада. Още от тогава обичам да играя с Рафа, дори да загубих 8-9 пъти от него“.

Припомняме, че българинът е поставен под №2 в схемата и ще започне в холандския град срещу Юичи Сугита. Водач в схемата е Роджър Федерер.

Tennis24.bg ще има пратеник на турнира в Ротердам!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини