Федерер: Всички в топ 5 са в супер форма, Джокович доминира



28-02-2011 17:21 | Николай Драгиев

Роджър Федерер направи кратък анализ на последните няколко месеца и отчете какви тенденции очава за предстоящите турнири.

 

Според швейцареца първите петима в световната ранглиста показват невероятна игра за последните шест месеца и затова печелят всички по-големи турнири.

 

"В момента изглежда, че Джокович доминира, но и Сьодерлинг също показва страхотни резултати. Мъри игра финал на Australian Open, така че не може да не го включим в тази група," коментира Федерер.

 

"Мисля че топ 5 играчите се представят на наистина високо ниво в последната половин година. В крайна сметка при толкова оспорвано съперничество, в края на краищата някой трябва да печели и турнирите," допълва Фед, визирайки загубата си от Джокович в Дубай.

 

Швейцарецът отбелязва, че на предстоящите турнири в Маями и Индиън Уелс, където ще се изсипе целия световен елит, кортовете са с много по-бавна настилка отколкото е била преди години.

 

"Отново условията ще бъдат различни. Настилката става все по-бавна, а и вятърът в Индиън Уелс също е фактор. Трудно е да се балансира между двете. В Маями настилката е още по-бавна. В последните години разликата е драстична и кортовете са все по-бавни," смята още той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини