Джокович: Преди нямах сервис, сега съм нов играч



28-02-2011 13:09 | Станко Димов

Най-силният тенисист от началото на годината – Новак Джокович обясни причините за подобрената си игра. Според него прогресът му се дължи на „новия” сервис, който не спира да го изважда от напечените моменти във всяка една среща.

 


Както е известно от началото на годината световният номер 3 няма загуба. Джокович триумфира на Australian Open, а в събота защити и трофея от турнира в Дубай. На финала той се справи с лекота с Роджър Федерер, за да регистрира 14-ата си поредна победа. Особено впечатляващи са показателите на Ноле при сервис-геймовете, или по-точно процентът спечелени подавания – 90%!.


„От началото на годината съм различен играч. Сега имам сервис. Миналата година загубих много, особено що се отнася до физическа енергия, за да компенсирам сервиса си. Сега е различно, вече печеля точки без игра, което е изключително важно”, коментира сърбинът.


„Всички знаем колко силен играч е Роджър. Да не му позволиш да вземе сет, както аз направих, наистина е невероятен успех. Аз обаче искам да продължа да се развивам”, каза още Ноле.


Любопитното е, че от началото на година Джокович и Федерер са изиграли общо 5 сета, всички от които спечелени от сърбина. Ноле надви Роджър и на полуфиналите на US Open в края на миналия сезон.


Следващата спирка пред сърбина, както и пред по-голямата част от елита в тениса ще бъдат „Мастърс 1000” турнирите в Индиън Уелс и Маями.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини