Разкриха хранителния режим на Григор Димитров



03-02-2018 11:58 | Tennis24.bg

Италианецът Лео Бианки храни Григор Димитров по време на престоите му в София. Известният корифей от Апенините издаде пред „Меридиан Уикенд“ какви са хранителните навици на Гришо. Той обясни и отношението на тенисиста ни към алкохола, както и към хляба и повечето подправки в ястията.

„С Григор сме приятели и е нормално още с влизането в ресторанта да знам какво да му приготвя. Преди тренировка, съответно преди мач, той гледа да си набавя въглехидрати. Затова и залага на паста. Най-често избира равиоли, като му препоръчах вариант с крем от трюфели.

Той самият предложи това на Никол Шерцингер и майка си Мария, когато двете се събраха в заведението миналата година. Ако прибегне до класическа паста, то тя е предимно с домати – от типа „помодоро базилико“.

Друг вариант, който е опитвал, е пене сорентино – запечени макарони с три вида сирене. Имало е случаи, когато съм му приготвял и пакери“.

Италианецът отбелязва, че Григор избягва хляба на обяд. Тенисистът по принцип не близва алкохол – така например Никол си поръчала чаша вино, но любимият й не направил никакъв компромис по този параграф. На вечеря хасковлията вече си позволява тесто.

„Приготвям му специална фокача – това е вид пица, но е по-скоро като хляб, от типа на българските пърленки. На вечеря Гришо има нужда от протеини. Затова и залага на печено телешко бон филе. Той не обича алангле. Държи месото да е добре изпечено.

Друго, от което бяга, са подправките. Ограничава се със сол и черен пипер. Въобще забравям за чубрица и кимион например. Давам му отделно и сол малдон, за да си сложи още, ако иска. Друг вариант за вечеря освен месото е ястие с риба тон“, казва още Лео.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини