Tennis24.bg представя: Универсалният боец, който не пропуска Sofia Open



02-02-2018 12:01 | Станко Димов

Tennis24.bg започва представяне на някои от най-популярните тенисисти, които ще видим в третото издание на турнира в зала в София. Ред е на Адриан Манарино.

Адриан Манарино влиза в кръга на играчите, които не пропускат участие на турнира в София. През дебютното издание на надпреварата той достигна до четвъртфиналите, където беше спрян от бъдещия шампион Роберто Баутиста Агут. Левичарят от Франция записа по-разочароващо представяне през 2017-а година, когато беше спрян още на старта от вдъхновения Николоз Басилашвили (Грузия).

Адриан Манарино започва да играе тенис на 5 годишна възраст. Той е част от голямо семейство – има още трима братя и една сестра. В годините, в които израства на корта симпатизира на стила на игра на Марсело Риос.  

В края на миналия сезон се класира за първи път в кариерата си на финал в турнир от категория АТР 500. Това се случи в Токио, където на полуфиналите Манарино победи Марин Чилич. В спора за трофея обаче французинът отстъпи пред Давид Гофен. Със „скромните“ 180 см се нарежда сред най-ниските играчи в Топ 30.

През уикенда Манарино ще помага на родината си Франция в дуела с Холандия от първия кръг на Световната група за Купа „Дейвис“.

Споделя, че няма любима настилка. Обича агресивния тенис и затова любимата му част от играта са волетата и излизанията в близост до мрежата. Като повечето французи обича най-много да играе на домашни турнири.

Яростен привърженик е на футболния Пари Сен Жармен и при всяка удобна възможност е на „Парк де Пренс“, за да подкрепя популярния отбор. Няма спечелена титла в кариерата си до момента, макар да е участвал на четири финала.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини