Силни французи очакват Григор Димитров в Шербург



27-02-2011 01:25 | Николай Драгиев

Григор Димитров ще играе през новата седмица на турнира от категорията "Чалънджър" в Шербург (Франция), който е с награден фонд от 42,500 евро.

 

Българинът е фаворит в турнира и е поставен под номер 1 в основната схема. За да стигне до титлата, той ще трябва да се справи с няколко силни френски състезатели, които изглеждат като основните му съперници.

 

Под номер 2,3,4,5 са съответно Никола Маю, Арно Клемон, Едуард Роже-Васлен и Беноа Пер. В края на 2010 година Григор загуби финала на силния "Чалънджър" в Орлеан тъкмо от Никола Маю, който се прочу и с епичния си мач с Джон Иснър на Уимбълдън 2010.

 

Далеч не лесен е жребият за Гришо още в първи кръг. Той ще трябва да се изправи срещу 162-ия в света Давид Гез (Франция). 29-годишният французин вече е побеждавал Димитров - през януари 2010 година.

 

В началото на февруари Гез демонстрира чудесна форма и спечели друг турнир от "Чалънджър" серията във Франция - този в Кимпе. 

 

В половината на Гришо са още Арно Клемон, Марк Жикел, Стефан Боли, Стефан Робер и Жослен Уана, които изглеждат най-опасни като противници.

 

На турнира в Шербург се играе на твърда настилка GreenSet в зала.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини