Пол Макнами е оптимист за Григор Димитров



01-02-2018 10:33 | Tennis24.bg

Директорът на DIEMA XTRA SOFIA OPEN Пол Макнами е оптимист, че Григор Димитров ще вземе участие в турнира в българската столица. Той каза, че все още няма категорично развитие относно световния номер 4.

„Все още няма категорично развитие. Разбира се, и ние сме загрижени. Той прави всичко възможно, за да дойде да играе. Огромно нещо е да дойдеш да се бориш пред сънародниците си. Знам, че както феновете, така и той си спомня за онзи момент, в който целуна корта. Действаме по план“, коментира Макнами пред НОВА.

„Аз съм оптимист и знам огромното лично желание на Григор Димитров да дойде и да участва на турнира.“ „Той наистина има проблем с рамото, но и в момента прави всичко възможно, за да бъде готов. Той е поставен под огромно напрежение. Много бързо се качи до номер 3. В тази година той бе в нова роля и се превърна в главното събитие. Озряването му като спортист се видя в мачовете от Откритото първенство на Австралия. Преди година или две той нямаше да може да спечели такива мачове“, добави директорът на DIEMA XTRA SOFIA OPEN.

„Григор Димитров може да вземе решението си и пет минути преди първия мач, защото го заслужава, защото стигна до третото място в света, а след шоуто, което направи през миналата година ще му дадем всички възможности. Вярвам, че няма да се чака до последния момент и ще знаем по-рано. Григор е голям професионалист и ще знаем навреме“, продължи той.

„Евентуално негово отсъствие ще бъде неприятно. Когато бях директор на Откритото първенство на Австралия, Андре Агаси ми се обади вечерта преди първия мач и ми каза, че няма да играе. Тогава бе наистина неприятно. Правил съм 45 турнира на високо ниво и съм виждал всичко. В спорта се случва всичко, особено, когато става дума за контузии.“

„Турнирът остава много силен с класни участници и бъдещи звезди. Искаме да зарадваме българската публика. Надявам се, че това няма да е последният ATP турнир тук, но понеже теоритично има такъв риск, се надявам хората да ни подкрепят в залата. Важно е за бъдещето на тениса в България. Невъзможно е Григор да бъде заменен точно в България, особено за жените“, каза още Пол Макнами.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини