Изигра ли Федерер последния си Australian Open? Маестрото отговори на въпроса



29-01-2018 13:34 | Станко Димов

В неделя Роджър Федерер спечели 20-ата си титла от Големия шлем, триумфирайки на Australian Open. Официалните речи след подобен турнир са строго конкретизирани, като обикновено двамата тенисисти изказват благодарност един на друг, на отборите си, организаторите, спонсорите и т.нат. Пожелават си всичко най-добро до края на сезона и изразяват надежда, че ще участват в турнира и догодина.

Шампионската реч на Федерер обаче хвърли в смут милионите му привърженици по света. Причината – Маестрото не спомена дали ще се върне в Мелбърн догодина, което породи съмнения дали най-успешният тенисист в историята обмисля края на кариерата си съвсем скоро.

Отговорът дойде още в понеделник, при това лично от Федерер, който в едно от многобройните си интервюта каза следното: „Разбира се, че искам да се върна в Мелбърн догодина. Надявам се да се върна! Защо не го казах на корта ли? Просто е – моментът беше изключително емоционален за мен (бел.ред. разплака се на корта), в такива ситуации винаги можеш да забравиш да кажеш нещо. Още веднъж – наистина се надявам да се върна в Мелбърн догодина“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини