Ще играе ли Григор Димитров в София? Ето какво каза мениджърът му



29-01-2018 11:36 | Tennis24.bg

Шансовете на Григор Димитров да участва на тенис турнира в София са 50 на 50, обяви пред "България Днес" неговият мениджър Георги Стоименов. Агентът допълни, че Гришо все още изпитва болки в рамото. Той ще чака консултация от лекарите, която ще излезе в края на седмицата.

Стоименов призна, че Димитров ще се възстановява в Монако. Григор прекара два дни в родното Хасково, където в неделя даде открит урок на деца от цялата страна. Стотици малчугани се стекоха на кортовете в парк "Кенана", за да зърнат и да се докоснат до своя идол.

Димитров отлетя за Монако снощи. Той ще почива активно.

"В Монако Григор ще се подложи на няколко рехабилитационни процедури - сподели Стоименов. - Там ще изчака медицинското решение. На Григор много му се играе в София. Турнирът в столицата е заложен в програмата ни от дълго време. Все пак здравето му е по-важно. Ако се наложи, може да пропусне състезанието."

Проблемът на най-добрия ни тенисист е от прекалени натоварвания, на които Димитров се подложи по време на предсезонната си подготовка. Той усети болка в мач срещу Макензи Макдоналд от втория кръг на Australian Open, но въпреки това стисна зъби и се пребори за победата.

"Това не е контузия - обясни Стоименов. - Става въпрос за болка, която се получава от натоварване. Гришо се подложи на обстойни прегледи, а изследванията от тях ще излязат в края на седмицата."

Ако резултатите са позитивни и лекарите позволят на Григор да играе, той ще се завърне в България в края на седмицата. С него ще пристигне и треньорът му Дани Валдерду. Ако прегледите установят, че състоянието на Димитров не е добре, той ще си вземе по-дълга почивка и може да пропусне още турнири.

Стоименов призна, че плановете на Григор са да подобри резултатите от миналата година. През нея най-добрият ни тенисист завоюва четири титли и се изкачи до номер 3 в световната ранглиста.

"Не знам дали ще успеем през този сезон да сме номер 1. Има време и за това. Важното е Гришо да играе добър тенис и да е здрав", добави мениджърът на Димитров.

"Чакам решението на лекарите", бяха единствените думи на Гришо след демонстративния урок с децата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини