Григор Димитров: Не искам да давам празни обещания (снимки)



27-01-2018 13:57 | Любомир Тодоров

Григор Димитров даде  в София пресконференция при огромен интерес. Ето най-интересното от нея.

"В Австралия започнах годината. Имах доста трудни мачове. Още в първия двубой в Бризбън трябваше да спасявам мачболи. Мач след мач започнах да влизам във форма. Но се натрупа и умора. Годината е дълга, все още сме януари, така че да се надяваме, че по-добре и по-добре ще се получават нещата", заяви третият в свеза на въпрос за началото на сезона.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА

- За психическа или физическа умора става въпрос?
И двете. Тялото просто не иска понякога. Вчера бях в Монако и си направих прегледи. Особено към края на турнира в Мелбърн рамото ме болеше. Трябва да намеря начин да се възстановя. Здравето преди всичко.

- Как ще протече подготовката ти за турнира в София?
- Чакам да излезат резултатите. Рамото ми е доста преуморено. Чувствах болки в последните си три мача. Борбата ми помогна, за да спечеля. Някой път не можеш да вървиш срещу тялото си и затова не искам да давам празни обещания. Гледам да се възстановя максимално, дал съм си почивка тези дни. Не се чувствам добре и затова предпочитам да дам време на тялото си да се възстанови. Пак повтарям, че чакам резултатите от прегеледа, за да видим нещата толкова зле ли са, както аз ги мисля, или мога да продължа да тренирам. В следващите дни ще знам със сигурност повече. Обичам да съм вкъщи, подкрепата е уникална, да се надявам, че ще мога да играя.


- Как вървиш към целта титла от Големия шлем?
- Най-важно е да изчистиш детайлите. Всеки може да играе тенис. Вярвам в себе си, знам, че мога, защото съм побеждавал всеки. Постоянството в работата дават резултати.

- Какви са целите за сезона, които сте си поставили с вашия екип?
- Нямам чак толкова много точки за защитаване. Целта е да ставам все по-добър всеки ден. Искам да играя по-добре в турнирите, в които имах не толкова добри резултати миналата година. Стигнах до третото място с постоянство. Целият отбор бяхме адски сплотени и целеустремени. Това донесе спокойствие. 

- Дани Валверду каза, че иска да те направи скучен тенисист. Колко близо е до това?
- Понякога ми повтаря: ако резултатът е еди-какъв си, играй скучен тенис. Аз го питам какво значи това? Винаги ще си остана агресивен тенисист, но има още някои тънки моменти в даден мач, които мога да ги направя по-добре. Нещата се получават за момента, така че няма смисъл от смяна на удари или на тактиката.

- Минава ли ти идеята да играеш за Купа "Дейвис" тази година?
- Не, както казах имам по-различни цели този сезон. А и искам да дам шанс на по-младите тенисисти да участват и да стават все по-добри.

 

Снимки: LAP.bg

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини