Какво предстои пред Григор? Нова 2017-а, или нова 2015-а?



24-01-2018 08:26 | Любомир Тодоров

На българите максималисти им се искаше Григор Димитров да спечели Откритото първенство на Австралия. Това, за което мечтаят всичките 128 тенисисти, които участват в Мелбърн.


Гришо не успя, но се представи повече от достойно. Той записа стойностни победи по пътя си до четвъртфиналите на турнира от Големия шлем.


Важен е въпросът какво следва? Димитров има три турнира през февруари, което до голяма степен ще дадат отговор какъв сезон да очакваме. След София, Ротердам и Дубай картината ще се поизясни.


Неговият треньор Дани Валверду обича да казва, че предсезонната подготовка е много важна и че иска нещата да се случват по план. В този смисъл скоро ще разберем дали спортист номер едно на България и на Балканите е напът да направи още един блестящ сезон, каквито бяха миналия и този през 2014-а.


За момента играта на Григор не може да стигне до нивото от финалите в Лондон, но и през 2017-а той имаше някои моментни колебания, които не се отразиха на цялостното впечатление от представянето му.


Много се надявам да не се повтори другия сценарий - този от 2015 г. Тогава след чудесен сезон хасковлията започна следващия почти точно както сега: с полуфинал в Бризбън и осминафинал на Australian Open. Но после нещата не потръгнаха и Григор изигра единствения си сезон след 2012-а, в който не достигна до нито един финал.


Разликата между тогава и сега е името на треньора. Вместо Роджър Рашийд сега лидер в екипа е Валверду и това дава големи надежди, че нещата ще продължат да се развиват в правилната посока. Скоростта, с която ще се случват хубавите неща не е от голямо значение. А и Григор е с три години по-зрял.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини