Григор: Разочарован съм, имах други очаквания (видео)



23-01-2018 11:50 | Tennis24.bg

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия. Най-добрият български тенисист отстъпи с 1:3 сета пред Кайл Едмънд и няма да може да повтори постижението си от миналата година, когато достигна до полуфиналите. След срещата Димитров призна, че е разочарован от играта си, но също така отдаде заслуженото на опонента си. Българинът каза, че от началото на турнира е усещал, че играта му не е нивото, на което самият той е искал да бъде. Димитров не скри забележки и към началния си удар.

„Кайл заслужаваше да спечели. Той работи много последните месеци и прогресът му е видим. Аз поемам пълна отговорност за моята игра днес. Няма смисъл да говоря за нещата, които направих грешно, защото става дума за него. Той е победителят.

От първия ден тук не играя добре. Отне ми много работа, за да изиграя един приличен мач. Бях доволен, че намирах начин, но зад кулисите, това, което правех, за да се чувствам по-добре на корта, ми отне много енергия. Няма значение колко съм добре физически, мисля, че и психически бях малко изморен. С всеки следващ мач се изтощаваш. Днес беше един от тези дни, в които не намерих начин. Има такива дни.

Разочарован съм. Така се чувствам. Боли, но и така трябва да бъде. В момента не трябва да мисля прибързано. Трябва да си дам два дни почивка и след това да анализирам целия ми престоя в Австралия. Като цяло мисля, че не беше лош, но със сигурност не беше това, което исках.

Поне това е позитивно - че има какво да подобрявам следващите няколко седмици. Трябва да подходя разумно в тренировките, да не се изсилвам отново, но в същото време да намеря отново ритъма си, играта си. Това изисква работа, но съм сигурен, ще се успея да го направя и се надявам, че ще играя по-добре следващите месеци.

Сервисът ми не работи по начина, по който искам. Още от началото на година, в Бризбън, усещах, че не сервирам достатъчно добро. Вкарвам малък процент първи сервис, допускам доста двойни грешки.

Достигането до четвъртфиналите е позитивно. Трудно ми е да го призная, но трябва. Много съм критичен към себе си. Когато не постигна определена цел, която съм планирал, ми се отразява доста негативно. Кара ме да се чувствам тъжен. Това са моментите, за които научих, особено миналата година, че трябва да се вдигна и да продължа напред. Хубавото в тениса е, че винаги идва следващата седмица“, коментира Димитров.

Следващият турнир, на който ще видим в игра Григор Димитров е надпреварата в София.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини