Виландер: Григор се научи да не изпуска инициативата



22-01-2018 16:18 | Tennis24.bg

Експертът на Евроспорт Матс Виландер отново направи любопитен коментар по адрес на Григор Димитров. Носителят на седем титли от Големия шлем, който и тази година води култовото предаване „Game, Schett & Mats”, отправи някои препоръки към световния номер 3. Според него сервисът на Димитров се нуждае от известно подобрение, за да може българинът да бъде още по-убедителен в играта си.


„Григор очевидно беше много щастлив и облекчен след края на мача и с пълно основание, тъй като условията бяха много тежки. Беше ветровито и едновременно с това много горещо“, започна анализа си бившият номер 1 в ранглистата. 


“Димитров трябва да поработи върху сервиса си, тъй като все още е малко колеблив. Двойните му грешки не са малко и според мен вторият му сервис ще се подобри, ако спре да се престарава с първия. Ако реализираният му първи сервис се повиши до 65-70% и поддържа системно това ниво, цялата му игра ще върви много по гладко“, сподели още Виландер. 


„Жегата винаги е сериозен фактор. Тя влияе осезаемо не само на тактиката на играчите, но и на начина, по който топката се двжи и отскача от корта. В такава обстановка обаче си проличават наистина талантливите тенисисти, защото при толкова тежки атмосферни условия не можеш да разчиташ единствено на физиката си, не и за дълго. Мачовете в такова време са истинско изпитание за играчите не само физически, но и психически. Григор Димитров обаче се научи не само да печели такива мачове, но и да не изпуска инициативата в хода на срещата. Този подход ще му помогне много в заключителната фаза на Australian Open”, завърши анализа си експертът на Евроспорт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини