Федерер близо до титла №68, Джокович е последното препятствие



25-02-2011 18:52 | Николай Драгиев

Роджър Федерер е на крачка от 68-а титла в кариерата си и втора за сезона. Швейцарецът достигна до финал на "Мастърс 500" в Дубай след успех с 6:2, 7:5 над Ришар Гаске. Така в "мечтан" сблъсък той ще спори за отличието с Новак Джокович. Федерер ще има възможност да вземе реванш от Ноле, който го надви по пътя си към титлата на Australian Open.

Сблъсъкът на втория и третия в световната ранглиста предвещава огромна интрига, тъй като Федерер може да прибави към колекцията си пета титла в Дубай, докато за Джокович би била трета последователна. Все пак бързите кортове в ОАЕ пасват по-добре на стила на Федерер, който има и преднина в мачовете между двамата - 13:7.

Федерер стартира двубоя си с Гаске в типичния си стил. Той проби на старта и много бързо трансформира този аванс в комфортното 6:2. Гаске от своя страна така и не намери начин да се противопостави на опонента си в по-дългите разигравания, позиционирайки се далеч от основната линия в повечето точки. 

След спокойното начало на втория сет, без видима причина Федерер допусна да бъде пробит и Гаске трябваше да сервира при 5:3 за сета. Още в следващия гейм бившият номер 1 показа класа и без никакви проблеми върна пробива. Това сякаш пробуди Федерер, който изигра още три гейма на страхотно ниво и така си гарантира спечелването на срещата.

До момента през сезона, общо Новак Джокович и Роджър Федерер са спечелили 25 мача. Разделя ги единствено полуфинала на Australian Open, в който се наложи непобеждаваният до момента сърбин.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини