Пол Макнами: Григор върви в правилната посока



20-01-2018 14:48 | Станко Димов

Турнирният директор на DIEMA XTRA Sofia Open Пол Макнами следи на живо изявите на Григор Димитров на Australian Open. Макнами, двукратен шампион на двойки в Откритото първенство в родната си Австралия, коментира победата на Димитров над Андрей Рубльов (6:3, 4:6, 6:4, 6:4) на „Род Лейвър Арена“, подсигурила класиране на българската звезда сред най-добрите 16 в първия турнир от Големия шлем за 2018 г. На осминафиналите Григор ще срещне своя приятел и местен любимец Ник Кириос, срещу когото игра полуфинал в Бризбън в началото на януари.

„Григор Димитров може да не е във върхова форма, но победата му над Рубльов в 4 сета при изгарящата жега и температура от 40 градуса беше впечатляваща. Това беше голяма стъпка напред в сравнение с предишния му мач, така че Григор определено върви в правилната посока. Очаква ни голям мач между Григор Димитров и Ник Кириос в осминафиналната фаза. Мач, към който всеки е отправил поглед“, заяви Пол Макнами.

Българската публика е отправила поглед не само към предстоящия двубой на Григор в Австралия, но и към наближаващото му завръщане в България. Димитров се завръща пред любимата си българска публика за турнира от сериите АТП 250 DIEMA XTRA Sofia Open 2018. Шампионът от 2017-а година идва с ясна мисия – защита на титлата.

Очакваният с голям интерес тенис турнир в София е от 4 до 11 февруари в “Арена Армеец“. Билетите са в продажба на eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини