Григор продължава след мач на приливи и отливи (снимки)



19-01-2018 09:03 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за осминафиналите на Australian Open, след като победи с 3:1 сета Андрей Рубльов, в отделните части 6:3, 4:6, 6:4, 6:4. Българинът и руснакът изиграха двубой, който ще се запомни с огромен брой грешки и от двамата. Срещата се игра при изключително висока температура на въздуха – около 40 градуса, което също оказа сериозно влияния на качеството на играта.

Благодарение на успеха Димитров взе реванш от младия си опонент за загубата във втория кръг на US Open миналия сезон. В следващия кръг българинът, поставен под №3 в схемата, ще срещне Ник Кириос или Жо-Вилфред Цонга.

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ В СНИМКИ

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Григор Димитров започна ужасяващо срещата и допусна пробив още в първия гейм. В последствие руснакът затвърди преднината си и поведе с 2:0. Гришо обаче не се смути и взе 6 от следващите 7 гейма, което му донесе успех в първата част с 6:3.

Силната серия на Димитров се пренесе и във втория сет. С ранен пробив българинът дръпна в резултата, като до средата на сета той контролираше събитията. При 4:2 обаче Димитров изпусна инициативата и започна да греши все по-често, от което се възползва 20-годишния московчанин. Рубльов влезе в серия, спечели 4 последователни гейма и изравни резултата.

Изключително странен беше и третият сет. Григор беше пробит и в един момент изоставаше с 2:4, но в последствие успя да обърне развоя на играта в своя полза и измъкна сета с 6:4, записвайки на свой ред силна серия. Сетът ще се запомни и с огромния брой двойни грешки, които допуснаха двамата.

Още в началото на четвъртата част Григор Димитров започна да „натиска“ подаването на Рубльов и логичното се случи в седмия гейм, когато българинът направи така важния пробив. В предишния гейм Димитров се измъкна от ситуация 15:40. Брейкът беше затвърден с гейм на 0, след което световният №3 затвърди продължаването си в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини