Димитров: Спечелих с моя борбен дух и опита



17-01-2018 19:28 | Любомир Тодоров

Третият поставен на Откритото първенство на Австралия Григор Димитров говори пред медиите след петсетовата си победа над квалификанта Макензи Макдоналд. Ето най-интересното от пресконференцията.

- Как се печели такъв мач?
- Само с борба. Има дни, в които искам да победя. Трудно е да кажа повече неща точно сега. Мисля че се преборих за мача. Исках да намеря начин да спечеля. Не се чувствах добре на корта, придвижването ми не беше на ниво. Четвъртият сет беше позор. Но аз спечелих с това, което имах. Това беше моят борбен дух, опитът. Постигнах малко други неща в играта ми, но в завързаните моменти, смятам че играх добре.

- Често в Големия шлем има дни, в които не ти върви играта. Такъв ли беше този мач? Чувстваш ли от началото на сезона, че твоята игра не е каквата би ти се искала?
- Не знам, мисля че играх добре, особено на старта в Бризбън. На тренировки имма чувството, че правя правилните неща и се движа добре. Днес беше тежък ден и не го крия. Аз бях от правилната страна в края. Преди години може бих загубил такава среща. Трябваше да бъда малко по-позитивен, макар че всичко беше срещу мен. Освен това той игра, за което го поздравявам. Тялото ми се чувства добре, което е добър знак. Не се чувствам като загубил много енергия, макар че останах повече от три часа на корта. Утре ще имам добър ден за почивка и ще се подготвя за следващия ми двубой. Големият шлем е дълъг път. Всичко може да се случи. В момента съм позитивен, щастлив от ситуацията. Знаете - печелѝ грозно.

- Големият мач с Рафа миналата година появи ли се в съзнанието? Нещо от наученото от него помогна ли ти днес?
- Както казах, този път бях от правилната страна. Това бяха важни пет сета. Но не съм мислил за онзи мач, трябва да останеш в настоящето. Беше трудна игра, особено в петия сет. Чувствах, че имах голям опит зад гърба си. Не бях много притеснен, не бях нерешителен при сигурните удари. Опитах да остана спокоен и да играя просто. Освен това знаех, че той няма какво да губи. Излиза в прайм тайма на "Род Лейвър" срещу високо поставен тенисист. Знаех, че ще имам своя миг и когато дойде, го сграбчих.

- Какво се случи в четвъртия сет?
- Изиграх един много небрежен първи гейм. Той ме изхвърли от сета. Това беше моя грешка. Направо неглижирах някои ог геймовене. Не изграждах точките добре, не сервирах на правилните места. Затова си платих.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини