Григор Димитров оцеля в гигантска битка (снимки)



17-01-2018 14:42 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за третия кръг на Australian Open, след като постигна изключително трудна победа с 3:2 сета над квалификанта от САЩ Макензи Макдоналд, №186 в ранглистата на АТР. Българинът се наложи с 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6 след 3 часа и половина игра.

Следващият съперник на Спортист №1 на България за миналата година ще бъде №30 в схемата Андрей Рубльов. В първите два кръга руснакът отстрани последователно ветераните Давид Ферер и Маркос Багдсатис. Григор и Рубльов са играли само веднъж – на US Open миналия сезон, а московчанинът изненадващо се наложи с 3:0 сета. Двубоят между двамата ще бъде в петък.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

Изненадващо или не, Макензи Макдоналд започна по-уверено срещата и след пробив на 0 поведе в резултата с 2:1 гейма. В следващите минутки американецът сервира на високо ниво и по никакъв начин не позволи на тоталния фаворит в мача Григор Димитров да мисли за връщане на брейка. В гейм №8 пред българина все пак се откриха първи точки за пробив, но и двата случая Макдоналд запази самообладание и се измъкна за 5:3, след което, при следващия си сервис-гейм, затвори сета с 6:4.

Макдоналд продължи да поддържа високо ниво и в началото на втория сет. При 3:2 Григор стигна до преднина 40:0, като успя да реализира втория брейк-пойнт и за първи път в мача проби началния удар на опонента си. Във въпросния гейм Макдоналд „помогна“ с две двойни грешки. В следващите минутки американецът тотално отстъпваше в разиграванията и логичното се случи – 6:2 за Григор и изравняване на резултата.

Изключителна битка предложи и третата част, в която Макдоналд първи проби за преднина 3:2. В ответния гейм американецът имаше аванс 40:0, но го пропиля и Димитров успя да изравни. Ключов за изхода на сета се оказа седмият гейм, в който Димитров на свой ред беше изправен пред ситуация 0:40, но на помощ дойде първият му сервис и геймът беше спасен. В десетия гейм Григор стигна до два сетбола, като реализира втория с уинър от форхед.

И това обаче не се оказа достатъчно Макдоналд да бъде пречупен. Американецът започна с пробив в четвъртия сет, а в играта на Димитров настъпи тотален срив. Българинът сякаш загуби желание да се бори повече в тази част и след 22 минути отстъпи с 0:6. Така изходът на двубоя трябваше да се реши във финален пети сет, в който Григор имаше лекото предимство да сервира първи. В него българинът се наложи с 8:6 гейма, реализирайки първия брейк-бол в сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини