Без проблеми за Дел Потро и Тийм



16-01-2018 14:57 | Станко Димов

Хуан Мартин дел Потро се завърна на Australian Open с победа. Аржентинецът, поставен под №12 в основната схема, надви с 6:3, 6:4, 6:3 младата надежда на САЩ Франсис Тиафо след малко повече от два часа игра. За Дел Потро, двукратен четвъртфиналист в турнира, това беше първо участие в Мелбърн от 2014-а година насам!

Кулата от Тандил не допусна да загуби подаването си нито веднъж, като в същото време успя на 4 пъти да пробие началния удар на тъмнокожия американец – по веднъж в първите два сета и на два пъти в последната част. Дел Потро приключи срещата с 40 печеливши удара, 14 от които директно от начален удар. Той спечели впечатляващите 81% от точките след вкаран първи сервис.

Съперник на Дел По във втория кръг ще бъде една от руските надежди – Карен Хачанов, който на старта надви в три сета Питър Полански.

С чист успех в Мелбърн започна и най-добрият австрийски тенисист Доминик Тийм. Той надви с 6:4, 6:4, 6:4 аржентинеца Гуодо Пея. Тийм приключи срещата с цели 48 уинъра, 15 от които директно от сервис. Във втория кръг петият в схемата ще срещне един от малкото оцелели представители на САЩ – Денис Кудла.

Миналата година Доминик Тийм стигна до IV кръг (осминафинал), което е и най-доброто му представяне в Мелбърн до момента.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини