Димитров започна с убедителна победа (снимки)



15-01-2018 07:40 | Любомир Тодоров

Третият в схемата на Откритото първенство на Австралия Григор Димитров започна по отличен начин 30-ото си участие в турнирите от Големия шлем.


На централния корт "Род Лейвър Арина" в Мелбърн българинът преодоля с лекота квалификантът от Австрия Денис Новак с 6:3, 6:2, 6:1.

 

В първата част спортист номер едно на Балканите стартира с две двойни грешки, но взе подаването си. Гришо проби за 3:1 и това му беше достатъчно да я спечели без особено напрежение.


Доминацията на Димитров продължи и във втория сет. Той започна с брейк, а след това направи и още един за 4:1. Веднага след това отрази две точки за пробив. След 68 минути 26-годишният хасковлия вече водеше с 2-0 части.


Григор проби сервиса на 226-ия в света Новак за 2:1 в следващата част, при това на нула. В петия гейм българинът вдигна публиката на крака, след като направи фантастична къса паднал на корта. Той проби отново в тази игра, за да дръпне с 4:1. Той стигна до мачбол в седмия гейм, но не успя. При втората възможност обаче всичко приключи.

 

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Григор наниза седем аса и направи четири двойни грешки. Той вкара 59 процента първи сервис и спечели 85 процента от точките при разиграването му.


Във втори кръг Димитров отново ще играе срещу тенисист от квалификациите и извън първите 100 в ранглистата на АТР. Това ще бъде победителят от мача между Макензи Макдоналд (САЩ) и Елиас Юмер (Швеция).

 

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини