SI: Може би идва моментът на Димитров за титла от Шлема



10-01-2018 11:01 | Любомир Тодоров

Американското издание Sports Illustrated похвали Григор Димитров и прогнозира нови успехи за него.

 

Българинът е поставен на първата позиция в Топ 5 на тенисистите от новото поколение, които имат най-сериозни шансове да стигнат до титла от Големия шлем. Освен него там са още Милош Раонич, Ник Кириос, Давид Гофен и Александер Зверев.


"Изминалата година бе най-успешната за Григор Димитров в тура. Той не успя да спечели титла от Големия шлем, но път триумфира на финалите на АТР, а освен това спечели първия си Мастърс 1000. Завърши годината като №3 в света. Звездната му година започна с титлата в Бризбън и полуфинал на Australian Open. Той за втори път достига до тази фаза на турнир от Шлема", припомня журналистът Стенли Кей.


"Какво се промени за Димитров през 2017 година? Имаше и външни фактори като контузиите на някои от лидерите. В същото време обаче и играта на Григор бележеше подобрение. Вижда се прогрес в играта му при точки за пробив. Може би Зверев има повече фенове, но пък предимството на Димитров е неговият опит в турнирите от Шлема. Той беше много близо до победа над Надал миналата година на полуфинала в Мелбърн. След триумфа в Лондон и при контузии на някои от конкурентите му, може би идва моментът на Григор Димитров за титла от Големия шлем", пише още изданието.

 

Утре сутринта Гришо ще научи първия си съперник на Откритото първенство на Австралия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини