Джокович срещу Бердих на полуфинал в Дубай



24-02-2011 15:34 | Станко Димов

Новак Джокович и Томаш Бердих ще определят първия финалист на турнира в Дубай. Шампионът от последните две издания Джокович се наложи със 7:5, 6:1 над германеца Флориан Майер, а малко преди това успех също в два сета, постигна и Бердих.


Мачът не започна никак добре за Джокович, чиято колеблива игра бе наказана с пробив на Майер. Германецът разгадаваше отлично играта на шампиона от Australian Open и бе близо до успех в първия сет.

 

При 5:4 в своя полза Майер сервираше за сета, но точно в този момент не успя да се справи с напрежението и допусна пробив на нула, с което и изравняване на резултата.


Това вдъхна увереност в Ноле, който спечели следващите два гейма, с което и първата част на мача – 7:5.


Напълно в реда на нещата Джокович започна по-агресивно втория сет и подложи под натиск подаването на Майер. Германецът отрази брейкбол в първия си сервис-гейм, но във втория не издържа и позволи на Ноле да поведе с 3:1. От тук до края за сърбинът бе детска игра да гарантира мястото си на полуфиналите. Той взе 10 от последните 11 гейма в мача.

Съперник на световния номер 3 в спор за място на финал ще бъде Томаш Бердих. По-рано днес чехът също взе скалп на германец – Филип Пецчнер, побеждавайки го със 7:5, 6:4. Въпреки „чистия” резултат Бердих далеч не показа най-добрия си тенис и спокойно можеше да се прости в турнира, ако съперникът му имаше малко късмет в ключовите моменти от мача.

"Условията днес бяха доста по-различни от вчера. В началото той започна много добре. Срещата се обърна след 5:4 в първия сет," коментира Джокович.

 

"С Бердих ще бъде много тежък мач. Той играе страхотно в последната година и половина. С неговата мощна игра и сервис, ще се наложи да бъда търпелив и да чакам своите шансове," анализира още Ноле.

До момента Джокович и Бердих са играли шест пъти един срещу друг. Сърбинът води с 5:1 победи, а три от тях са поредни. За последно те играха на Australian Open и Джокович се наложи с 3:0 сета.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини