Димитров остана на сет от финала



Димитров остана на сет от финала
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-01-2018 09:44 | Любомир Тодоров

Водачът в схемата на АТР 250 турнира в Бризбън, Австралия, Григор Димитров няма да защитава титлата си от миналия сезон.

В полуфинален двубой шампионът отстъпи на №3 в схемата Ник Кириос с 6:3, 1:6, 4:6. 

Григор стигна до точки за пробив в шестия гейм. Третият в света поведе с 40:15 и осъществи още първата си възможност, след техничен прехвърлящ удар. След това и затвърди за 5:2. При 5:3 Димитров сервираше за сета. Той поведе с 40:15 и завърши частта с ас след точно 30 минути игра.

В четвъртия гейм на следващия сет Кириос стигна до първите си точки за пробив и успя при втората, когато българинът изпрати топката в аут. След това австралиецът затвърди за 4:1. Гришо загуби ритъм и допусна втори брейк. При 5:1 Кириос сервираше за изравняване на частите. Той стигна до сетбол с 12-ия си ас, но Димитров го отрази с отличен ретур. Българинът спаси поще един и после имаше точка за връщане на единия брейк, но не успя.При третия сетбол австралиецът приключи с мощен сервис.

Григор спечели подаването си в началото на третата част и така прекъсна негативната си серия от пет загубени гейма. За съжаление Кириос проби за 4:3 след форхенд в мрежата на третия в света. При 5:4 тенисистът от Канбера сервираше за място на финала. Той стигна до два мачбола и той реализира първия след ретур в аут.

 

Димитров завърши с пет аса и шест двойни грешки. Кириос наниза 19 аса при две двойни грешки. Българинът вкара 59 процента първи сервис и спечели 73 процента от точките при разиграването му.

 

Следващата седмица Гришо ще играе на демонстративен турнир в Сидни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини