Седма поредна победа на Димитров в Бризбън



05-01-2018 13:17 | Любомир Тодоров

Водачът в схемата на АТР 250 турнира в Бризбън Григор Димитров е на полуфинал, където го очаква Ник Кириос.


Шампионът от 2017 година се наложи над британеца Кайл Едмънд с 6:3, 6:7(3), 6:4 след два часа и 25 минути игра. Това беше седма поредна победа на Димитров тук и общо 16-а в състезанието в Австралия.


В седмия гейм на първата част Едмънд поведе с 40:15 при сервис на българина. Гришо отрази двете точки за пробив с великолепни начални удари и впоследствие взе подаването си за 4:3. В следващия гейм Димитров на свой ред получи две възможности и направи брейк при първата след форхенд в мрежата на британеца. Веднага след това спортист №1 на България и Балканите сервираше за частта. Той дръпна с 40:15 и реализира първия сетбол след грешка на съперника. Частта продължи 35 минути.

След седмия гейм на следващия сет британецът поиска медицински таймаут заради проблеми в десния бицепс. В деветия гейм Григор стигна до две точки за пробив, но Едмънд се измъкна с добри сервиси. Стигна се до тайбрек. Размяната на половините дойде при резултат 2:4 точки след шестата двойна грешка на Димитров. Съперникът стигна до три сетбола при 6:3 и реализира още първия.


В третия сет Гришо получи на два пъти до точки за пробив във втория гейм, но не успя да ги реализира. В началото на деветия гейм Едмънд усука глезен и изкрещя от болка. Димитров дотича и го вдигна на крака, след което го придружи до мястото му заедно със съдията на стол. Това предизвика аплодисментите на зрителите на "Пат Рафтър Арина". След таймаута британецът продължи. Григор стигна до два мачбола при 5:4 и реализира още първия, когато Едмънд изкара топката в аут.

 

Българинът завърши с 12 аса и девет двойни грешки. Той вкара 63 процента първи сервис и спечели 83 процента от точките при разиграването му.

 

ЕТО КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ


Димитров е спечелил и двата двубоя срещу местния любимец и №3 в схемата Кириос. През 2015 г. в Индиън Уелс Гришо спечели в три сета, а миналия сезон го победи на финала на Мастърс 1000 турнира в Синсинати с 6:3, 7:5. Мачът е в събота, не преди 6:00 часа наше време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини