Федерер продължава похода към пета титла в Дубай



23-02-2011 20:48 | Николай Драгиев

Роджър Федерер без проблеми се класира за четвъртфиналите на "Мастърс 500" в Дубай. Походът на швейцареца към пета титла в ОАЕ мина през победа с 6:3, 6:4 над Марсел Гранойерс (Испания, №53) за 70 минути игра. Така в спор за място на полуфинал Федерер ще играе с украинеца Сергей Стаховски.

 

Федерер доминираше изцяло в двубоя с Гранойерс като не допусна нито един пробив. Той започна на високо темпо мача и това му донесе бърз пробив. В типичния си стил Федерер разви тази преднина и за отрицателно време спечели първия сет с 6:3.

 

Гранойерс показа по-силна игра във втория сет, въпреки че изоставаше от самото начало. Той дори имаше два шанса да пробие швейцареца, но не съумя да го стори. 

 

В края на двубоя Федерер направи няколко чудесни отигравания, включително и невероятен лоб. Бившият номер 1 можеше да направи и втори пробив в подаването на испанеца, но се задоволи с краен успех 6:4 в тази част.

 

В другия четвъртфинал от тази част на схемата със сигурност ще има французин. Жил Симон се справи с високия Лукаш Росол с 6:2, 6:3. Ришар Гаске, който победи Григор Димитров в първи кръг, пък се справи със Сергей Бубка с 6:2, 7:5.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини