Григор: Нечестно е да ме сравняват с Федерер, Надал и Джокович



23-02-2011 15:17 | Николай Драгиев

Григор Димитров определи като "нечестни" сравненията между него и най-добрите играчи в света като Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович. Българският талант признава, че има да учи още много, за да бъде равностоен на опитните състезатели в топ 100.

 

"Има толкова много неща, които трябва да подобря," коментира Григор затова какво трябва да прибави към играта си, за да е успешен сред най-добрите в света, след като бе на върха при юношите.

 

"Не може да се определи един фактор като основен, тъй като повечето състезатели играят професионално повече от 5,6 и повече години. Много е рано да бъда сравняван с Федерер, Надал или Джокович. Има много какво да уча от тях и затова обичам да наблюдавам техните мачове," допълва Гришо в Дубай пред местния "Таймс".

 

"Не винаги може да се получи да играеш на най-доброто си ниво. Да, може да се случи да загубиш, но е важно да не пропускаш да извлечеш нужните поуки от това.

 

"Има много разлики между юношеския и мъжкия тенис: топката просто идва три-четири пъти по-бързо при професионалистите и ако правиш лесни грешки, става изключително трудно. Затова трябва да изучиш всеки детайл от това, което е необходимо да вършиш на корта и извън него. Предполагам ще ми отнеме време," признава Димитров.

 

Григор не крие, че често напрежението върху плещите му е по-голямо отколкото трябва. "В понеделник срещу Гаске не беше моят ден. Още на следващия ден трябва да започна на ново и да тренирам дори по-здраво, за да подобря нещата, които не работят. Влагам много часове в тренировки и искам, когато изляза на корта да покажа най-доброто от уменията си и да получа отплата за усилията."

 

Българинът отчита загубата от Гаске като "полезен опит". "За първи път играх на централния корт в Дубай и съм щастлив от тази възможност. Имах по-различни очаквания за играта ми, но не успях да се представя по начина, по който исках. Все пак това бе полезен опит за мен," смята още Гришо.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини