Григор Димитров получи Икар



19-12-2017 14:50 | Любомир Тодоров

На стилната церемония в Националната галерия „Двореца" бяха раздадени статуетките за „Спортен Икар” за 2017 г., където и Българският олимпийски комитет също връчи своите награди.


Сред присъстващите бяха много олимпийски, световни и европейски медалисти, стотици заслужили спортисти, треньори и деятели, журналисти, представители на бизнеса и културата. Най-голямо внимание фокусираха призьорите, намерили място в тазгодишните номинации и класации за най-добри и запомнящи се постижения в спорта.


Големият Спортен Икар за 2017-а бе присъден на Григор Димитров - победител в турнира на 8-те най-добри на АТП в Лондон, стигнал до №3 в световната ранглиста, победител в турнирите в Бризбейн, Синсинати и достигнал полуфиналите на Australian Оpen. 

Тъй като той се готви в Маями, наградите му - уникалната пластика на художника Христо Христов и диплом бяха връчени на неговата майка Мария, която благодари за отличието и увери, че Григор оценява любовта на хората като изключителен стимул в представянето му като българин.

 

Специална награда от фондация "Български спорт" получи европейската шампионка по тенис на маса за девойки Мария Йовкова.

 

Снимка: LAP.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини