Гришо е №1 на Балканите



18-12-2017 12:30 | Любомир Тодоров

Григор Димитров беше определен за Спортист на Балканите в 45-то издание на анкетата на Българската телеграфна агенция за 2017 година. Призовата тройка допълниха Симона Халеп (Румъния) и Рамил Гулиев (Турция).


В традиционното допитване участваха националните агенции на страните от региона - БТА (България), АНА-МПА (Гърция), АДЖЕРПРЕС (Румъния), Анадолска Агенция (Турция), ТАНЮГ (Сърбия), МИНА (Черна гора), МИА (Македония), ХИНА (Хърватия), ФЕНА (Босна и Херцеговина) и АТА (Албания).


Димитров получи 62 точки, след като попадна в анкетните карти на всички гласували агенции. Той направи най-силния сезон в кариерата си и завърши на трето място в световната ранглиста, след като спечели финалния турнир на АТП на осемте най-добри през годината в Лондон. 26-годишният хасковлия взе още три титли в Бризбън, в София и на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Синсинати. Той също така игра полуфинал на Откритото първенство на Австралия, където отпадна драматично в пет сета от Рафаел Надал (Испания).


"Щастлив съм да разбера, че съм избран за спортист на Балканите за 2017 година! Добрата работа дава добри резултати. Постоянството, вярата в себе си и пълната отдаденост се отплащат. Годината е силна и специална за мен и моя екип. Благодаря на семейството и екипа ми, на всички, които вярват в мен и ме подкрепят в трудните моменти и в успехите. За мен е чест да представям България! Весели празници и успешна 2018 година, България", коментира за БТА Григор Димитров.


Димитров е първият българин, който печели приза Спортист на Балканите, след Станка Златева през 2010 година. На второ място с 60 точки се класира водачката в световната ранглиста по тенис при жените Симона Халеп, която достигна до финала на "Ролан Гарос". Тя стана първата румънка в историята, която оглави класацията на Женската тенис асоциация. Трети с 49 точки е световният шампион в спринта на 200 метра Рамил Гулиев. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини