Димитров: Най-доброто предстои



18-12-2017 12:00 | Tennis24.bg

Още преди Григор Димитров да спечели най-голямата титла в кариерата си от Финалите на АТР той и треньорът му Дани Валверду вече бяха запазили местата за тренировки за първия за новия сезон тенис турнир от Големия шлем Australian Open, пише официалният сайт на състезанието в Мелбърн.


Само преди 18 месеца Григор беше 40-и в света, а сега е номер 3, но много неща са се променили оттогава. Запознайте се с новия и подобрен Григор Димитров, за когото нито един детайл не е прекалено малък, че да няма значение. 26-годишният играч започва да намира своя път, благодарение на Валверду, като завърши годината по най-добрия възможен начин. Това вече не е онзи много талантлив състезател, когото сравняват с Федерер още като тийнейджър.

 

“Всеки си има различен път”, споделя Димитров за сайта на Australian Open. “Рано или късно осъзнаваш някои неща в тениса, а и в живота. Всичко е свързано с работата, която полагаш. В един момент много неща се свързват. Моето решение беше взето отдавна, аз се борех с демоните си и се опитвах да намеря начина да бъда достатъчно постоянен. Сега си мисля, че най-доброто предстои и съм много развълнуван, нямам търпение за следващия сезон.”


Димитров си остава с една победа и 10 загуби от тенисисти от топ 10 на турнири от Големия шлем. Дори в най-неприятните си моменти през 2016-а година обаче той не е спрял да вярва в себе си, като призна това пред медиите, застанал до титлата от Финалите на АТР и с тлъст чек, чрез който общите му приходи от наградни фондове набъбнаха на 6.57 милиона долара за сезона.

 

“Малко по малко, капка по капка, ето ме! Важното сега е да съм здраво стъпил на земята и да не си вирвам главата, дори трябва да работя повече. Когато стигнеш толкова високо като третото място в света, всичко става много по тънко. Искам да запазя линията, не искам да се отдавам на самохвалство, по-скоро се радвам и искам да работя още, защото предстоят хубави неща”, коментира Григор, цитиран от сайта на Australian Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини