Федерер изнесе открит урок на индиец



22-02-2011 18:44 | Николай Драгиев

Роджър Федерер стартира турнира "Мастърс 500" в Дубай в типичния си елегантен стил. Само за 75 минути швейцарецът се справи със Сомдев Деварман (Индия) с 6:3, 6:3. Така във втори кръг Федерер ще играе с испанеца Марсел Гранойерс, който победи неочаквано лесно с 6:1, 6:3 уморения Дмитрий Турсунов.

"Резултатът е справедлив. Понякога съм имал доста тежки мачове в първите кръгове и затова не съдя за играта си от тях. Успях да играя агресивно и сервирах добре. Мисля че мачът бе чудесен," сподели Федерер.

"Роджър е моят идол. Не усетих да има слабости, които да използвам. Мисля че никой не си дава сметка колко добър е сервисът му. Тъкмо заради това се чувстваш под огромно напрежение, когато самият ти сервираш," коментира Деварман, който за първи път игра срещу състезател от топ 10.


В първи си мач от Australian Open насам Федерер се чувстваше комфортно на корта срещу индийския талант и успя да покаже част от арсенала си, който публиката в Дубай оцени. През миналата година Федерер пропусна този турнир и сега бе посрещнат наистина топло.

Федерер взе леко първия сет след само един пробив за 6:3. Той доста често успяваше да излиза на мрежата и да завършва точките с атрактивни волета.

Във втория сет Деварман имаше малко повече шансове, пропусна две точки за пробив, но въпреки сериозните му усилия, не успя да затрудния големия шампион.

Федерер е четирикратен шампион в Дубай (2003-2005, 2007) и перз този сезон ще опита да спре серията на Новак Джокович, който има две поредни титли.

Сърбинът стартира също с успех 6:3, 6:3, но над Микаел Лодра (Франция).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини