Загуба на Григор е сред най-големите изненади в Шлема



13-12-2017 07:10 | Tennis24.bg

От официалния сайт на АТР продължават с представянето на някои от най-запомнящите се моменти през изминалия сезон 2017, а Григор Димитров намери място в поредната класация на Aсоциацията. Причина за това стана загубата на българина от Андрей Рубльов на US Open, която бе поставена под №5 сред най-големите изненади в турнирите от Големия шлем.
   
"Три години след като направи своя дебют в Топ 10, през август Григор Димитров отново се бе завърнал сред елита на тениса и бе сред фаворитите за достигане на заключителните фази от Големия шлем. Седмица преди началото на US Open българинът успя да спечели своята първа титла от сериите "Мастърс" в Синсинати и бе популярен избор за достигане до втората седмица в Ню Йорк.

Но младият руснак Андрей Рубльов отказа да се предаде срещу Димитров. Представителят на новото поколение изоставаше с пробив пасив в първия и втория сет, но намери начин да спечели и двата, обстрелвайки съперника си с мощни форхенди. Руснакът завърши мача с 36 печеливши удара, 23 от които дойдоха именно от неговия форхенд. Рубльов показа здрави нерви и на собствен сервис, неутрализирайки 8 от 10-те шанса за пробив, до които достигна Григор.

В крайна сметка руснакът се наложи със 7:5, 7:6(3), 6:3 и записа своята първа победа над играч от Топ 10. Нещо повече - Рубльов успя да достигне до четвъртфиналите в Ню Йорк преди да бъде спрян от бъдещия шампион Рафаел Надал. Но с четирите си победи на US Open, той се превърна в най-младият четвъртфиналист в турнира 2003 г. насам (Анди Родик).

С похода си на Откритото първенство на САЩ руснакът се затвърди и като един от най-добрите играчи от новото поколение. Той успя и да се класира за дебютното издание на "Next Gen ATP Finals", където отстъпи на финала на Хьон Чунг".
   
Ето и класацията за Топ 5 на най-големите изненади от Големия шлем:
   
    1. Истомин - Джокович 7-6(8) 5-7 2-6 7-6(5) 6-4, втори кръг на Australian Open
    2. М. Зверев - Мъри 7-5 5-7 6-2 6-4, четвърти кръг на Australian Open
    3. Вердаско - А.Зверев 6-3 3-6 6-4 6-2, първи кръг на Ролан Гарос
    4. Медведев - Вавринка 6-4 3-6 6-4 6-1, първи кръг на Уимбълдън
    5. Рубльов - Димитров 7-5 7-6(3) 6-3, втори кръг на US Open

Източник: grigordimitrov-bg.com

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини