Григор донесе общонародна радост, казва Недялко Йорданов



02-12-2017 17:49 | Tennis24.bg

Недялко Йорданов гостува в предаването „Тази събота“ по бтв, в което разказа за стихотворението, което посвети на Григор Димитров след титлата в Лондон.


„То е част от една поредица от стихотворения, които от един месец всяка сутрин пиша и ги публикувам във Фейсбук. То е римейк на „Момчето, което говори с морето“. За мен беше голямо вълнение. Аз съм тенисист от 40 години и повече може би. Но не само тези, които играят тенис, за първи път от много години, от световното първенство по футбол през 1994 година, се получи такава общонародна радост. Милиони хора гледаха мача на Григор. Аз се помъчих да си напиша своето вълнение и си публикувах стихотворението, без да очаквам такъв ефект. Оказа се, че стотици хиляди хора са се вълнували по същия начин“, разказа поетът.


Йорданов беше приятно изненадан от вълнението, което написаното от него предизвиква и в малките съграждани на Димитров от Хасково, тръгнали по неговите стъпки към върха в световния тенис. Преди всяка тренировка малчуганите четат стихотворението и дори искат да го изучават в училище.


Творецът каза още, че би искал да стисне ръката на Григор Димитров и се надява да може да го направи в София.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини