Започнахме подготовка за Купа "Дейвис" без Григор



21-02-2011 16:59 | Станко Димов

Мъжкият национален отбор по тенис се събра днес за първата си тренировка преди предстоящата среща за Купа "Дейвис". България гостува на Беларус на 4-6 март в Минск в първия кръг на група 2 на зона Европа/Африка. В срещата няма да вземе участие Григор Димитров.

 

В негово отсъствие първа ракета ще бъде Димитър Кутровски, а в състава ще са още Тодор Енев, Валентин Димов и Димитър Кузманов. За Кутровски и Кузманов това ще бъде дебют за Купа "Дейвис".

 

"Отборът се събра днес, всичко изглежда нормално. Момчетата са нахъсани и вярват, че можем да се справим много добре", каза капитанът на националния тим Огнян Илиев.

 

"При така стеклите се обстоятелства отборът на Беларус е фаворит и мисля, че можем да се възползваме от ситуацията, в която всички ще ни подценят", добави той.

 

Междувременно щабът на Григор Димитров разпространи официално становище относно решението да не играе в престоящите двубои за Купа "Дейвис". Тази година е от изключително значение за развитието на неговата кариера. За да си дадем шанс да имаме играч от световно ниво, трябва да предприемем тази стъпка, за да имаме възможността да постигнем значителен успех в бъдеще, се казва в съобщението.

 

"Благодаря на БФТ за подкрепата в този тежък избор и за помощта, която са ми оказвали. Сигурен съм, че в бъдеще ни очакват прекрасни моменти заедно. Да си пожелаем успех в предстоящите кръгове", казва Григор Димитров в съобщението.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини