Тенис ранглисти: Върхови постижения за Гришо и Раонич, Дел Потро приближава топ 100



21-02-2011 10:51 | Николай Драгиев

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава да подобрява класирането си в световната ранглиста. От днес българинът заема рекордно 81-о място, а това е добра предпоставка да изпълни целта за сезона - влизане в топ 40.

В същото време Милош Раонич прогресира до 37-о място в ранглистата, което е скок от 22 места за младия канадец след втория му пореден финал в АТР.

Друг силно играещ състезател - Хуан Мартин дел Потро се придвижва със 132 места и вече е на 166-о място. След тази седмица, където аржентинецът ще играе в Делрей Бийч, той най-вероятно ще се върне сред 100-те най-добри.

В топ 30 най-много прогресира Марин Чилич, който отново е в близост до топ 20, след като игра финал в Марсилия. Иначе сред първите 15 няма нито една промяна.

ВИЖТЕ РАНГЛИСТАТА ПРИ МЪЖЕТЕ!

При жените датчанката Каролина Вожняцки взима сериозна преднина от над 500 точки пред Ким Клайстерс на върха в класирането. До рекордното четвърто място се изкачва Саманта Стосър, която измества от тозицията Франческа Скиавоне.

Винъс Уилямс е на път да последва сестра си Серина и да изпадне от топ 10. Тя вече е осма, а контузия и пречи да участва активно на турнири.

Скок с 10 места прави финалистката в Дубай Светлана Кузнецова, която стига 13-а позиция.

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова запазва 32-ото си място.

ВИЖТЕ РАНГЛИСТАТА ПРИ ЖЕНИТЕ!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини