Юлия Берберян: Сега очакванията към Григор ще са много големи



20-11-2017 10:43 | Tennis24.bg

Юлия Берберян едва сдържа сълзите си в студиото на „Тази сутрин“. Легендарната българска треньорка бе силно развълнувана заради успеха на Григор Димитров, който снощи вдигна трофея на финалния Мастърс в Лондон.

„Радвам се и аз, както всички. Радвам се, че Григор сподели тази радост с целия свят и с цяла България. Григор е толкова различен отпреди 2-3 години. Той доказа, че с талант само можеш да стигнеш до някъде и то доста нависоко.

Но ако не преодолееш тази бариера да не разчиташ само на таланта и не се научиш да работиш и да се трудиш, което той направи последните години, няма да стигнеш до най-високите върхове. Така че Григор според мен през тези последни две години израсна много, научи се да работи“, заяви Берберян.

„Със сигурност и треньорът му, и целият екип около него му помогнаха за това израстване. Това е една отборна работа. Сега очакванията ще са много големи. Но е нужно търпение, това всъщност е другата дума за тениса. Който успее да изтърпи всички унижения, оскърбления, които може тенисът да му поднесе, той може да стигне още по-нагоре.

Но нека малко и ние да се спрем, защото Григор постигна толкова много. Нека му дадем възможност да осмисли сега какво е направил, да се зарадва на този успех. Пожелавам му да изживее радостта от това, което е постигнал“, каза още тя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини