Шампионът пред Tennis24.bg: Чувствах се малко като в София



20-11-2017 01:00 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон


Григор Димитров дойде на шампионската си пресконференция с широка усмивка. Ето най-интересното от неговите отговори. Първият е на въпрос на Tennis24.bg.


- Гришо, два пъти побеждаваш Гофен на финали тази година - в София и в Лондон. Би ли сравнил двата двубоя?

- Да си призная честно, чувствах се малко като в София. Знамената, хората, атмосферата. Със сигурност играх малко по-добре на финала в София. Като че ли днес залогът беше по-голям. Очаквах труден мач, но Давид ми го даде (смее се).


- Какъв беше мачът днес?
- Беше тегав. Както казах и преди: мач с мач не си прилича. Очаквах нещо по-различно от съперника и той го показа. Най-важното беше, че намерих вариант да спечеля. Няма значение с красива или грозна игра.


- За първи път чухме да поздравиш на корта приятелката си Никол Шерцингер. Емоционален изблик ли беше това?
- Оценявам всеки човек от екипа ми. Това е победа за всички нас - отбора, семейството, разбира се, че Никол е част от това. Близките ми хора означават много за мен. Майка ми и баща ми бяха тук, Георги Стоименов, Катя Малеева... И да спечеля пред тях беше безценно.


- Какви бяха тези сълзи в края? Заради дългото чакане на тази титла ли?
- Така се получи. Тове е специален турнир, не винаги имаш шанса да участваш в него. Аз заслужавах да бъда тук, заради пътя който извървях през годината, но не можех да си представя какво ми предстои. Това беше и краят на сезона и знам, че няма да тренирам утре.


- Имаше ли точка, която обърна мача в твоя полза?
- Мисля, че това беше точката за пробива в третия сет. Той сервираше много добре, трудно разчитах подаването му, пласираше го близо до линиите. Нуждаех се от добри ретури и така се получи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини