Шампион! (снимки)



19-11-2017 22:36 | Tennis24.bg

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон

Григор Димитров успя! Българинът победи Давид Гофен и спечели титлата от заключителния за сезона турнир на АТР в Лондон. В отделните части Димитров се наложи 7:5, 4:6, 6:3, като по този начин вдигна най-значимата титла в кариерата си и разплака от щастие хилядите българи, които гледаха срещата на живо от „О2 Арина“, както и милиони пред малкия екран.

ГАЛЕРИЯ ОТ НАГРАЖДАВАНЕТО

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА

РАЗВИТИЕТО НА ФИНАЛА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Двубоят започна с три последователни пробива, а Гофен първи съхрани подаването си за преднина 3:1. Димитров не се предаде и дочака своя момент, за върне пробива за 4:4, след което с късен брейк си осигури първия сет – 7:5.

Втората част продължи да бъде равностойна, като отново Гофен успя първи да пробие за 4:3, след което до края на сета не позволи на Григор да отвърне. Така се стигна във финален трети сет, в който българинът проби за 5:2, след което реализира петия си мачбол за 6:3.

Успехът тази вечер осигури на българина 1500 точки за ранглистата, където от понеделник той ще бъде на рекордното за него 3-о място. Освен това Гришо ще си тръгне от столицата на Англия с чек за 2 549 000 долара.

Това беше 5-и дуел между Димитров и Гофен, в който българинът постигна четвърти успех. Само преди няколко дни те се срещнаха и в груповата фаза, когато победител отново излезе българинът. Финалът тази вечер беше повторение на финала на турнира в София от февруари.

Трофеят е общо 8-и в кариерата на българина и 4-и за сезона.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини