Димитров пред Tennis24.bg: Познавам добре играта на Гофен



19-11-2017 03:23 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон


Григор Димитров беше доста сдържан на пресконференцията след класирането си за финала. Той отговори по традиция на въпрос на пратеника. Ето и какво друго по-интересно каза първата ни ракета.


 - Може ли да те изненада с нещо Гофен? На пресконференцията си той каза, че ще опита нещо различно в неделя?
- Още не съм мислил за финала. Не знам, със сигурност ще трябва да опита нещо друго. Това е ясно. Мисля че познавам играта му добре. Знам какво да очаквам в повечето моменти. Давид сигурно ще се опита да рискува повече и да бъде по-агресивен.


- Показа железни нерви в края на мача със Сок...
- Такъв двубой често е повече игра на нерви. Гледах само напред, оставях грешките зад гърба си. Джак не е случаен тенисист и игра добре. Като че ли на края бях по-стабилен психически, особено в гейма когато го пробих в третия сет.


- В понеделник ще си №3 в световната ранглиста. Мислеше ли в началото на годината, че ще завършиш толкова високо?
- Целта ми беше да завърша в Топ 10. Сега ще бъда трети, което е чудесно. Това е прекрасна отплата за труда, който полагам. Да завърша годината по този начин е прекрасно не само за мен, а и за целия ми екип. Мисля че това ще ни даде добра основа за работа извън сезона и добър старт за следващата година. 


- Ако се върнем на мача, ти доминираше в началото, после Джак се върна. В третия сет беше по-добър или...
- Смятам че започнах мача точно по начина, по който исках. Имах точка за 4:0 и там беше повратния момент за него. Той заигра по-агресивно. Вторият сет беше еднопосочна улица, играх добре. В третия се опитах да намеря тези малки пукнатини в играта му, за да пробия. В края се получи добре за мен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини