Мечтаният финал е факт!



19-11-2017 00:15 | Tennis24.bg

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон

Григор Димитров се класира за финал на турнира в Лондон, след като победи с 4:6, 6:0, 6:3 Джак Сок след близо два часа игра. В неделя, от 20:00 часа, българинът ще се изправи срещу Давид Гофен, когото победи в сряда с 6:0, 6:2. По-рано през сезона двамата играха и на финала в София, когато успехът беше за Димитров. С класирането си за финала Димитров си гарантира и ново рекордно класиране в ранглистата, където от понеделник ще бъде №3.

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ НАД СОК ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Григор Димитров започна двубоя на изключително ниво и стигна до ранен пробив, който успя да затвърди и поведе с 3:0 гейма. Нещо повече – Гришо стигна до още една възможност за пробив в четвъртия гейм, която за жалост не успя да реализира. Това в последствие се оказа решаващо, защото Сок успя да върне пробива и да изравни за 3:3. В играта на Димитров настъпи срив, той започна да допуска често двойни грешки, от които се възползва Сок. С втори пробив американецът поведе с 5:4, след което сервирайки за сета не трепна – 6:4 след 47 минути игра.

През втората част Димитров отново започна с ранен брейк и поведе с 3:0 гейма. Този път обаче българинът не допусна колебания и успя да вземе и следващите 3 гейма, като се наложи с 6:0 след 22 минути игра в сета. Това беше втори случай в турнира, в който Димитров печели сет на 0. Направи го и в сряда срещу Давид Гофен (6:0, 6:2).

Финалният трети сет вървеше гейм за гейм. Григор успя да нанесе решаващ пробив за 5:3, след което сервирайки реализира четвъртия си мачбол и вдигна победоносно ръце.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини