Григор Димитров на крачка от исторически финал



18-11-2017 14:52 | Tennis24.bg

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон

Григор Димитров ще се изправи срещу Джак Сок тази вечер в спор за място на финал на заключителния за сезона турнир в Лондон. Организаторите поставиха двубоят да бъде във вечерната сесия, с начален час не преди 22:00 наше време.

До момента американецът води с 3:1 победи в преките двубои с Димитров, като е в серия от 3 последователни успеха над българина, който спечели първата им среща в Стокхолм през 2014-а. 

Джак Сок се намира във формата на живота си, като си заслужи място в Лондон в последния момент, след като спечели Мастърс 1000 трофея в Париж. Американецът призна, че играе без никакво напрежение и се наслаждава на момента. 

"Джак играе невероятно през последните два месеца. Бори се до последно. Увереността му е доста голяма, а аз очаквам да направим чудесен мач. Харесвам шансовете си", коментира Димитров в навечерието на срещата. 

Победителят днес ще срещне в неделния финал Роджър Федерер или Давид Гофен, които играят не преди 16:00 часа българско време. 

Букмейкърите определят Григор Димитров за фаворит в полуфинала със Сок. Коефициентът за краен успех на българина е 1.50, докато шансовете на Сок са оценени на 2.62.Победа тази вечер ще изведе Григор Димитров до третото място в ранглистата. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини