Димитров пред Tennis24.bg: Целта ми е да поддържам това ниво максимално дълго



18-11-2017 00:59 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Лондон


Григор Димитров се появи на пресконференцията на време и започна да говори без много емоции. Ето какво отговори той на въпросите на Tennis24.bg (първите два), както и и на най-интересните останали.


- Три победи над тенисисти от Топ 10 и 24 спечелени гейма от последните 28. Ще имаш ли сили да поддържаш това ниво в събота и дай боже в неделя?
- Целта ми е да поддържам това ниво, колкото се може по-дълго време. Това е трудното, иначе всички, които сме тук можем да играем тенис. Мачът утре си зависи от мен. Останалото е изцяло в самата нагласа. По-важното за мен е, че физически съм добре. Че мога да поддържам концентрация, вече съм го доказал.

- Предполагам си направил изводи от онзи мач срещу Сок в Индиън Уелс? Ще повлияе ли това, че той има ден почивка повече?
- Няма смисъл да мисля за мача в Индиън Уелс (б.а. - тогава Григор изпасна четири мачбола и загуби). Различна обстановка, изобщо всичко е различно сега. Това че Джак има ден повече не е гаранция за успех. Аз мечтая за още един добър мач. И после още един (смее се).


- Как намери мотивация в мач, в който знаеш, че ти продължаваш, а съперникът ти е отпаднал вече?
- Не е лесно да мислиш, че така и така ще играеш и в събота. Че и да паднеш и да спечелиш продължаваш. Исках просто да изиграя още един добър мач. Спазвах моя игрови план и не правих грешки. Спечелих този мач в хубав стил

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини